Ai auzit de fatetele dentare si vrei neaparat sa stii ce avantaje si dezavantaje exista? Iti doresti un zambet frumos si fatetele dentare ar putea fi solutia perfecta pentru tine. Iata ca exista o clinica stomatologica in Brasov care te poate ajuta. Dar sa vedem mai intai daca aceste fatete dentare sunt potrivite pentru tine.
Ai auzit de fatetele dentare si vrei neaparat sa stii ce avantaje si dezavantaje exista? Iti doresti un zambet frumos si fatetele dentare ar putea fi solutia perfecta pentru tine. Iata ca exista o clinica stomatologica in Brasov care te poate ajuta. Dar sa vedem mai intai daca aceste fatete dentare sunt potrivite pentru tine.
Exista multe avantaje in utilizarea fatetelor dentare:
- Estetica: fatetele ofera un aspect cat mai natural oferind in acelasi timp albire si transparenta.
- Materialele utilizate sunt biocompatibile.
- Culoarea dintilor nu se schimba in comparatie cu albirea dintilor. Albirea dintilor nu schimba forma si pozitia dintilor.
- alternativa perfecta la tratamente de stomatologie cosmetice mai complexe: precum ortodontia (montarea unui aparat dentar), montarea unei coroane dentare, montarea unui implant dentar sau a unei punti dentare. Este o tehnica nedureroasa.
- Nu este necesar sa se devitalizeze la fel ca in cazul dintilor pivotanti sau coroanelor ceramice atunci cand se aseaza fatete dentare.
- Viteza: modificarile sunt imediat masurabile. La doar cateva zile dupa terminarea tratamentului, gingiile revin la normal si vei gasi un zambet frumos care straluceste de sanatate.
- O solutie neinvaziva, fara anestezie generala, uneori fara anestezie locala, fara durere: deoarece nu este nevoie de devitalizare. Structura dintelui este pastrata.
- Usor de intretinut: nimic nu se schimba dupa plasarea fatetelor. Veti continua sa practicati o igiena orala buna, spalandu-ti dintii in mod normal, folosind ata dentara si vizitand medicul dentist in mod regulat pentru detartraj si periaj profilactic. Cat costa un detartraj, vei afla tot in cadrul clinicii de stomatologie.
- Rezistenta: la socuri, pete alimentare, cavitati, bruxism, frig si caldura.
In plus, exista foarte putine contraindicatii, ceea ce face ca multi pacienti sa fie eligibili pentru fatete dentare. In general, un pacient nu este sfatuit sa utilizeze aceasta tehnica atunci cand:
- Unul sau mai multi dinti sufera de carie: in primul rand va fi necesar sa se efectueze o evaluare clinica si radiografica si sa se efectueze ingrijiri dentare inainte de a continua cu lipirea fatetelor. In general, daca dintii sau gingiile sunt afectate de o infectie (boala parodontala, abces, inflamatie, parodontita etc.), tratamentul trebuie facut inainte de a pune fatetele.
- Igiena orala precara.
- Suferim de bruxism foarte sever. (Macinarea dintilor)
Dezavantajele fatetelor dentare
La fel ca orice tratament pentru refacerea dintilor, fatetele dentare au cateva dezavantaje:
- Poate fi necesar ca fateta dentara sa reduca uneori dintii in inaltime sau chiar in latime.
- Lustruirea dintilor consta in „razuirea” smaltului astfel incat lipiciul sa adere la maxim pe dinte.
- Longevitatea este de 10 pana la 20 de ani pentru fatetele ceramice. Fatetele din rasina compozita au o durata de viata mai limitata de 2 pana la 5 ani.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *