O testare pcr este un test imunocromatografic si functioneaza intr-un mod similar unui test de sarcina sau unui test de glicemie. In banda de testare sunt incorporati anticorpi care se leaga de un biomarker specific COVID-19, imunoglobulina G (IgG) si un alt biomarker de infectie, immunoglobulina M (IgM). Cand la un capat al testului se
O testare pcr este un test imunocromatografic si functioneaza intr-un mod similar unui test de sarcina sau unui test de glicemie. In banda de testare sunt incorporati anticorpi care se leaga de un biomarker specific COVID-19, imunoglobulina G (IgG) si un alt biomarker de infectie, immunoglobulina M (IgM). Cand la un capat al testului se adauga o proba (sange, ser sau plasma), aceasta curge de-a lungul benzii de testare si interactioneaza cu acesti anticorpi. Daca pacientul a contractat COVID-19, biomarkerii din sangele lor se vor lega de anticorpii de pe proba, lasand o linie de testare vizibila. Daca pacientul nu are COVID-19, niciun biomarker nu trebuie sa fie prezent in sangele lor. Exista linii de testare separate pentru IgG si IgM si trebuie sa fie vizibil doar unul pentru un rezultat pozitiv.
Ce sunt IgG si IgM?
Imunoglobulinele sunt in sine anticorpi si fac parte din sistemul nostru imunitar. Cand avem o infectie, cum ar fi COVID-19, se produc imunoglobuline, care se ataseaza de virus si activeaza restul sistemului imunitar pentru a ataca si a elimina virusul. IgM este prima imunoglobulina produsa. Prezenta IgM este un indicator al infectiei precoce. Prezenta IgG este un indicator al infectiei in stadiul ulterior (de obicei la 7 zile sau mai mult dupa infectie).
Ce probe se pot folosi?
Caseta de testare va functiona cu sange, plasma sau ser. Sangele capilar este cel mai usor de obtinut dintr-un varf de deget.
Testul poate detecta pacienti asimptomatici?
Da, testul va putea detecta IgM / IgG la persoanele asimptomatice, deoarece acestea vor avea un raspuns imun, chiar daca acestea nu prezinta simptome. Cronologia infectiei va fi aceeasi cu cineva care prezinta simptome.
Cum ar trebui sa se pastreze testele?
Temperatura de depozitare recomandata este de 2 – 30°C, cu toate acestea, nu se recomanda sa le pastrati in frigider, cu exceptia cazului in care exista riscul de supraincalzire. Nu inghetati casetele de testare sau solutia tampon. Testele trebuie efectuate la temperatura camerei (15 – 30 ° C), prin urmare, daca aveti teste depozitate in frigider, ar trebui sa le permiteti sa atinga temperatura camerei inainte de a efectua un test.
Medicamentele sau alte proteine din sange afecteaza rezultatul testului?
Pana in prezent, niciuna dintre acestea nu a intervenit cu testul, prin urmare, nu sunt probleme de reactivitate incrucisata.
Cat de corect este testul?
S-a efectuat un studiu clinic in Wuhan, China, unde s-a comparat caseta de testare cu testele de laborator conventionale pentru diagnosticul COVID-19, care a detectat si prezenta IgG / IgM in 902 probe de sange. S-au obtinut urmatoarele rezultate:
- Sensibilitate> 91%
- Specificitate> 99%
- Precizie> 97%
Acest studiu clinic este dovada utilizabilitatii si eficacitatii testului.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *